ANUNȚURI PENTRU SĂPTĂMÂNA 12 – 18 FEBRUARIE 2024

ANUNȚURI PENTRU SĂPTĂMÂNA 12 – 18 FEBRUARIE 2024

ANUNȚURI
PENTRU SĂPTĂMÂNA 12 – 18 FEBRUARIE 2024
– Programul sfintelor liturghii pentru săptămâna următoare:
– Marți la ora 18,00 cu devoțiunea la sf. Anton de Padova;
– Miercurea Cenușii la ora 18,00 (la ora 17,30 Calea Sf. Cruci);
– Joi la ora 18,00 cu devoțiunea la Fer. Anton Durcovici;
– Vineri la ora 18,00 (la ora 17,30 Calea Sf. Cruci);
– Duminică la orele 10,00 si 17,00 (la ora 16,30 Calea Sf. Cruci).
– Miercuri este intrarea în Postul Paștelui. În cadrul sfintei liturghii de la ora 18,00 se va impune cenușă pe capetele noastre. Este zi de post și de abstinență, adică putem să mâncăm până la săturare o dată în această zi, și vom evita mâncărurile din carne.
– Timpul Postului Mare, este un timp de pregătire pentru Învierea Domnului și suntem invitați să renunțăm la petreceri și distracții, care nu se potrivesc cu specificul acestui timp. Vă invit ca în fiecare zi de miercuri, vineri și duminică seara, înainte de sfânta liturghie, să medităm la Calea Sfintei Cruci.
– Postul Mare este și un timp specific pentru caritate. Pe lângă susținerea familiilor nevoiașe din parohia noastră, avem și posibilitatea de a sprijini activitățile caritative ale Centrului Misionar Diecezan. Anul acesta cu banii strânși la Cutia Speranței (care se va distribui duminica viitoare) vor fi sprijinite școlile și grădinițele din Kenya și Coasta de Fildeș, unde sunt prezenți misionarii din dieceza noastră de Iași.
– Toți copiii care sunt la ora de religie, sunt așteptați după liturghie în Sala Comunității, iar copiii de la prima sfântă împărtășanie sunt rugați să rămână în biserică pentru pregătire.
„Lui Isus i s-a făcut milă şi, întinzând mâna,
l-a atins şi i-a spus: Vreau, curăţă-te!”
Mc. 1,41