Continuăm să mergem pe drumul nebătătorit al fericitului nostru episcop martir Anton Durcovici.

Continuăm să mergem pe drumul nebătătorit al fericitului nostru episcop martir Anton Durcovici.

👉 Continuăm să mergem pe drumul nebătătorit al fericitului nostru episcop martir Anton Durcovici.
🧑‍🎓 Reîntors în țară cu două doctorate în teologie și filosofie primește în 1923 funcția de canonic dar și pe cea de rector al seminarului teologic, funcții de care s-a achitat cu toată dăruirea.
🎖 De altfel, ca o recunoaștere a valorii sfinției sale, regele Carol al ll-lea în conferă în anul 1931 Ordinul Steaua României, unul din cele mai înalte ordine primite de un cetățean român.
🙏 Cunoașterea și abnegația pe care le-a împletit zilnic cu studiul și rugăciunea a făcut în scurt timp din persoana preotului Anton Durcovici un om căutat și îndrăgit de foarte multă lume.
În 1939 absolvenții Academiei de teologie romano-catolice au ținut să imortalizeze, profesori și cursanți, printr-o diploma foarte frumoasă care vorbește și azi și va vorbi și-n viitor despre colectivul minunat în care a activat preotul Anton Durcovici! În această lucrare este foarte ușor de recunoscut fiind în centrul acesteia.
🧑‍🎓 Având cele două catedre de teologie și de filosofie, tânărul, mereu tânărul profesor Anton Durcovici era foarte iubit de lumea studențească. Ba mai mult, în aulele unde conferenția preotul Durcovici veneau și studenți de la alte facultăți. Întrebând asistentul într-o zi dacă avem atât de mulți studenți la teologie a primit următorul răspuns :
❤️ -Părinte Anton, tinerii vă iubescși vor să v-asculte!
💬 Recunoașterea valorii sfinției sale va veni peste puțin timp când Sfântul Părinte… Dar să nu anticipăm.
⛪️ În 1945 își scrie și Testamentul și vă invit să citiți prima pagină care este de o profunzime și clarviziune a vieții desăsăvârșită.
Umilința și bucuria de a fi slujitor al Domnului transpar din fiecare cuvânt scris.
✝️ Preotul, profesorul, colegul Anton Durcovici și-a făcut cu prisosință datoria la Arhiepiscopia de București, dar și ca paroh de Giurgiu, Târgoviște și Buzău.
Și după 70 de ani mai sunt persoane care vizitează Memorialul și recunosc biserică unde au primi sacramentul Căsătoriei de la preotul lor paroh Anton Durcovici!
➡️Vom continua…
🖼 Mulțumim Ansamblul Muzeal Catolic Iași și domnului Emil Bejan pentru colaborare!